You are here: Home > Kuchnia > Zuppa pavese – zupa z Pawii

Zuppa pavese – zupa z Pawii

1 porcja – 190 kcal

  • 4 kromki ciabatty
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 żółtka
  • 1/2 l bulionu (może być z kostki)
  • 1 pomidor pelati (z puszki)
  • 8 dag parmezanu
  • łyżka posiekanej matki pietruszki

Pieczywo natrzeć czosnkiem, zrumienić w opiekaczu, opiec na grillu albo podsmażyć na oliwie razem z czosnkiem. Gorące kromki ułożyć na talerzach, ostrożnie wlać żółtka i posypać pokrojonym w kostkę pomidorem oraz natką pietruszki. Wlać gorący bulion i wsypać starty na tarce o dużych oczkach parmezan. Zupę podawać od razu.

Zuppa pavese

Comments are closed.