You are here: Home > Kuchnia > Zupa z pulpecikami

Zupa z pulpecikami

1 porcja – 360 kcal

  • 20 dag mielonego mięsa wołowego
  • pora
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 dag tofu
  • 2 łyżki mąki 1 jajko
  • łyżka sezamu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1/2 l bulionu wołowego
  • sos sojowy
  • sol

Por i czosnek oczyścić i drobno posiekać. W misce wymieszać mięso mielone, tofu, por, czosnek, mąkę, jajko, sezam i olej sezamowy. Z masy formować kulki 0 średnicy 2 cm. Do garnka wlać bulion, doprowadzić do wrzenia, włożyć kulki mięsne, ponownie doprowadzić do wrzenia. Zupę przyprawić sosem sojowym i solą. Rozlać do głębokich czarek i od razu podawać.

zupa z pulpecikami 018a

Comments are closed.