You are here: Home > Kuchnia > Zupa z mielonym mięsem i fasofą

Zupa z mielonym mięsem i fasofą

1 porcja – 430 kcal

  • 50 dag mielonego mięsa
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 l rosołu (może być z kostki)
  • po 1 strąku zielonej i czerwonej papryki
  • 25 dag fasoli czerwonej z puszki
  • 25 dag fasoli białej z puszki
  • łyżka mąki
  • 10 dag śmietany kremówki
  • 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • pikantny sos chili
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • sól
  • pieprz

Cebule obrać, pokroić w talarki i zeszklić na rozgrzanym oleju. Mięso prze-smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Mięso i cebulę wrzucić do gorącego rosołu, zagotować. Paprykę opłukać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę i  dodać do rosołu. Fasolkę opłukać, dodać do rosołu i zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i koncentratem pomidorowym, połączyć z rosołem. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem chili i papryką. Podawać z grzankami.

Zupa z mielonym mięsem i fasofą

Comments are closed.