You are here: Home > Kuchnia > Zupa paprykowa z tofu

Zupa paprykowa z tofu

1 porcja – 340 kcal

  • 30 dag tofu
  • 10 dag wieprzowiny
  • łyżka oleju sezamowego
  • 2 ząbki czosnku
  • por
  • 10 dag małży bez skorup
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pieprz

Tofu pokroić w kosteczkę. Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w cienkie paski. Czosnek obrać i posiekać. Por oczyścić, opłukać i pociąć w wąskie paseczki. Do garnka z wrzącym olejem sezamowym wrzucić czosnek, mięso i małże, smażyć 2 minuty. Dolać bulion, a gdy zacznie wrzeć, dodać tofu, por, paprykę, sos sojowy i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zupę rozlać do miseczek i podawać od razu.

Zupa paprykowa z tofu

Comments are closed.