You are here: Home > Kuchnia > Zupa paprykowa z czerwoną fasolą

Zupa paprykowa z czerwoną fasolą

1 porcja – 430 kcal

  • 50 dag mięsa wołowego
  • łyżka oleju
  • cebula
  • po 1 strąku  papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • 25 dag fasoli czerwonej z puszki
  • 30 dag kukurydzy z puszki
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 1,5 l bulionu wołowego
  • łyżeczka zmielonej papryki sól
  • pieprz
  • 4 łyżki tartego żółtego sera o ostrym smaku
  • grzanki tostowe

Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę i smażyć chwilę na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki. Papryki opłukać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę przesmażyć, a następnie razem z mięsem włożyć do naczynia, w którym będzie gotowana zupa. Dodać kukurydzę i fasolę osączone z zalewy, drobno posiekane ogórki i  koncentrat pomidorowy. Zalać bulionem wołowym i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Przed podaniem do każdego talerza włożyć łyżkę tartego

Zupa paprykowa z czerwoną fasolą

Comments are closed.