You are here: Home > Kuchnia > Zupa jarzynowa z mleczkiem kokosowym

Zupa jarzynowa z mleczkiem kokosowym

1 porcja – 170 kcal

  •  1,5 l bulionu
  • mrożonka warzywna (groszek, marchewka, kalafior, kukurydza, fasolka szparagowa itp.)
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • pomidor
  • 2 papryczki chili
  • 100 ml mleczka koksowego z puszki
  • 10 dag wiórków kokosowych

Warzywa ugotować w1,5 litra bulionu. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Czosnek obrać i posiekać. Imbir pokroić w cieniutkie plasterki. Pomidor, czosnek, imbir, przecier pomidorowy i chili dodać do zupy. Chwilę gotować. Gdy zupa przestygnie, wlać mleczko kokosowe, wrzucić wiórki i całość wymieszać. Zupę rozlać do czarek i od razu podawać.

zupa_dyniowo-pomidorowa_z_mleczkiem_kokosowym

Comments are closed.