You are here: Home > Kuchnia > Zupa jabłkowo marchwiowa

Zupa jabłkowo marchwiowa

1 porcja – 310 kcal

  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • 40 dag ziemniaków
  • 60 dag marchwi
  • 1/2 bulionu warzywnego
  • 4 jabłka
  • łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • łyżka natki pietruszki
  • kilka listków kolendry

Cebule pokroić w kostkę i poddusić na oliwie. Marchew i ziemniaki pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli. Po 5 minutach duszenia wlać połowę bulionu. Gotować jeszcze 10 minut, stale mieszając. Ziemniaki i marchew zmiksować na puree. Jabłka pokroić w kostkę, dodać do puree, połączyć z resztą bulionu. Tak przygotowaną zupę podgrzać, doprawić imbirem i gałką muszkatołową. Posypać ziołami.

Zupa jabłkowo marchwiowa

Comments are closed.