You are here: Home > Kuchnia > Zupa grzybowa z tofu

Zupa grzybowa z tofu

1 porcja – 310 kcal

  • 17 dag tofu
  • 4 czarne chińskie grzyby
  • 1 l bulionu
  • 60 ml pasty miso

Pokroić tofu na kostki o boku 1,3 cm, odstawić. Odciąć i wyrzucić trzonki grzybów. Każdy kapelusz przekroić na pół, połówki pokroić w poprzek na wąskie paseczki. Bulion z grzybami doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, gotować 1 minutę. Dodać tofu. Miso włożyć do dużej chochli i powoli zanurzać w gorącej zupie, mieszając drewnianą łyżką (dopóki się nie rozpuści). Wymieszać dokładnie z zupą. Ponownie zagotować i natychmiast odstawić. Zupę rozlać do czarek i podawać.Zupa grzybowa z tofu

Comments are closed.