You are here: Home > Kuchnia > Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

1 porcja – 210 kcal

  • 10 dag piersi kurczaka
  • 2 cebule
  • kawałek pora
  • kawałek selera
  • 2 pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka natki pietruszki

Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Warzywa obrać, opłukać i  pokroić na kawałki, zalać 1 litrem zimnej wody. Ugotować wywar z mięsa i  warzyw. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Miękkie mięso wyjąć z zupy i pokroić w kostkę. Warzywa zmiksować z wywarem. Świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszać ze śmietaną. Dodać do zupy, włożyć mięso, podgrzać. Posypać posiekaną natką.

Zupa cytrynowa

Comments are closed.