You are here: Home > Kuchnia > Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

1 porcja – 215 kcal

  • 35 dag brokułów
  • 10 dag pora
  • 2 pomidory
  • papryka
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag białej kapusty
  • 15 dag kalafiora
  • 10 dag selera naciowego
  • 1/2 pęczka posiekanego tymianku
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • po 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki i koperku
  • zielona pasta curry

Warzywa oczyścić. Por pokroić w krążki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cząstki. Paprykę pokroić w paski, a kapustę poszatkować. Brokuł i kalafior podzielić na różyczki, łodygi selera pokroić ukośnie w paski. Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać tymianek, wlać bulion warzywny. Zupę gotować na średnim ogniu około 1 5 minut. Dodać resztę ziół, doprawić do smaku solą, pieprzem i pastą curry.

Zupa brokułowa

Comments are closed.