You are here: Home > Kuchnia > Pekińska zupa pulpetami rybnymi

Pekińska zupa pulpetami rybnymi

1 porcja – 340 kcal

  •  15 dag filetów rybnych
  • 10 dag mielonej wieprzowiny
  • 5 dag gotowanej szynki
  • białko
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • 1,2 l bulionu
  • 10 dag świeżego szpinaku
  • 2 łyżki wina ryżowego

Filety rybne zmiksować z mięsem. Dodać posiekaną szynkę, białko, posiekany szczypiorek i sól, wszystko starannie wymieszać. Z masy formować pulpeciki. Do bulionu włożyć opłukany i pokrojony szpinak, wlać wino i zagotować. Włożyć pulpeciki, gotować pod przykryciem 10 minut. Zupę rozlać do czarek i od razu podawać.

Pekińska zupa pulpetami rybnymi

Comments are closed.