You are here: Home > Kuchnia > Krupnik z warzywami

Krupnik z warzywami

1 porcja – 295 kcal

  • 20 dag pęczaku jęczmiennego
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • 2 papryki (żółta i czerwona)
  • 2 małe cukinie
  • 25 dag boczniaków
  • sól
  • pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • pęczek natki pietruszki

Pęczak zalać zimną wodą, gotować 5 minut, odcedzić. Następnie zalać bulionem, gotować na małym ogniu około 45 minut, od czasu do czasu mieszając. Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Strąki pokroić w małe romby. Cukinie umyć i pokroić w dużą kostkę. Grzyby oczyścić, pokroić na małe kawałki. Warzywa i grzyby dodać do kaszy, pikantnie doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową. Zupę gotować 1 5 minut. Każdą porcję posypać posiekaną natką pietruszki.

Krupnik z warzywami

Comments are closed.