You are here: Home > Kuchnia > Gazpacho owocowe

Gazpacho owocowe

1 porcja – 260 kcal

  • 50 dag truskawek
  • 50 dag malin
  • 25 dag czerwonych porzeczek
  • 4 brzoskwinie
  • 2 cytryny
  • 5 dag cukru
  • 1/2 pęczka melisy lub mięty

Owoce umyć, oczyścić. Zmiksować truskawki, połowę malin i porzeczek, cukier, sok wyciśnięty z jednej cytryny i 8 listków ziół. Puree wstawić na 2 godziny do lodówki. Brzoskwinie zanurzyć na chwilę we wrzątku, obrać ze skórki, przekroić na połowy i wyjąć pestki. Połówki brzoskwiń pokroić w cząstki, skropić sokiem z drugiej cytryny i włożyć do lodówki. Gazpacho nałożyć do talerzy, dodać pokrojone brzoskwinie, pozostałe maliny i porzeczki. Zupę posypać pokrojonymi w paseczki listkami ziół.

Gazpacho owocowe

Comments are closed.