You are here: Home > Kuchnia > Czerwona zupa z wołowiną

Czerwona zupa z wołowiną

1 porcja – 450 kcal

  • 60 dag wołowiny z kością
  • białej rzodkwi
  • 1 por
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki pasty miso z ostrą papryką
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • 1/2 łyżki sezamu

Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry. Rzodkiew i por oczyścić, opłukać i pokroić w ukośne plasterki. Czosnek obrać i posiekać. Do garnka wlać 2 litry zimnej wody, włożyć mięso i gotować 60 minut. Następnie wrzucić rzodkiew i gotować jeszcze 10 minut. Dodać miso, czosnek, por i sos sojowy, gotować 3 minuty. Zdjąć zupę z ognia, wlać olej sezamowy i wsypać uprażony na suchej patelni sezam. Zupę rozlać do głębokich czarek i podawać od razu.

Czerwona zupa z wołowiną

Comments are closed.